متوسط وزن گوسفند زنده و تاثیر آن روی قیمت

  1. سون شیپ
  2. وبلاگ
  3. متوسط وزن گوسفند زنده و تاثیر آن روی قیمت
وزن گوسفند زنده

متوسط وزن گوسفنده زنده در کنار قیمت و سلامت دام و سایر عوامل مهم در هنگام خرید، یکی از فاکتور های تاثیر گذار در انجام یا عدم انجام خرید می باشد، که روی نظر مشتریان می تواند تاثیر داشته باشد. وزن گوسفند عامل تعیین کننده مقدار قیمت می باشد، چرا که قیمت دام زنده بر اساس کیلوگرم و مقدار وزن مشخص می گردد. قیمت گذاری هر دامی اعم از بره، گوسفند، بز، گوساله و … بر اساس مقدار وزن به صورت لاشه ای و یا به صورت زنده صورت می گیرد.

در همین رابطه در این بخش از سایت سون شیپ به عنوان یکی از بزرگترین مراکز عرضه دام زنده در تهران و کرج، به ارائه اطلاعاتی راجع به وزن گوسفند زنده و سایر دام ها می پردازیم. تا بتوانید برای خرید دامی مناسب و متناسب با نیاز خود از این اطلاعات استفاده کنید. 

متوسط وزن گوسفند چقدر است

به صورت کلی می توان گفت که وزن عامل مهم و نهایی در تعیین قیمت گوسفند زنده می باشد. اما توجه داشته باشید که در کنار این عامل، موارد دیگری نظیر سن دام و جنس دام اینکه از نوع گوسفند، بز و … باشد نیز مورد اهمیت می باشد. قیمت دام زنده از هر نوعی از سوی مراکز مرتبط بر اساس کیلویی اعلام می گردد. این قیمت بر اساس هر کیلوگرم گوسفند زنده اعلام می شود، و بر اساس این قیمت نیز برای هر نوع دامی قیمت لاشه گوشتی تعیین می گردد. 

علاوه بر ژنتیک و نژاد، مواردی نظیر نوع محل نگهداری و اقلیم سازگار با شرایط دام و همچنین نوع تغذیه و علوفه و … نیز در وزن دام زنده تاثیر دارد. برخی از دام ها مختص نگهداری در شرایط آب و هوایی و اقلیم خاصی هستند، در صورتی که در آب و هوای ناسازگار با شرایط قرار گیرند، نمی توانند رشد قابل توجهی را داشته باشند. از سوی دیگر نوع علوفه و میزان علوفه و در دسترس بودن آن و … نیز می توانند در رشد و عدم رشد و در نتیجه وزن دام ها بسیار موثر باشند. مجموعه ای از عوامل وجود دارند که می توانند همگی بر دیگری تاثیر گذار باشند و در نهایت سبب افت یا افزایش وزن دام شوند، که در ادامه به بررسی بیشتر آنها می پردازیم.

عوامل تاثیر گذار بر وزن گوسفند

عوامل موثر بر وزن گوسفند زنده می توانند متعدد باشند، تنها نوع تغذیه، ژنتیک، نژاد و … بر این فاکتور تاثیر گذار نیستند. بلکه به صورت کلی می توان گفت هر آنچه که در زیست دام اتفاق می افتد می تواند تاثیرات منفی و یا مثبتی بر آن داشته باشد از این رو در این بخش به بررسی دقیق تر این عوامل می پردازیم. 

متوسط وزن گوسفنده زنده

نر یا ماده بودن 

همانطور که می دانید میش ها و قوچ ها همواره در ظاهر نیز دارای تفاوت های مختلفی می باشند که سبب تمایز آنها از یکدیگر می شود. میزان رشد در هر دو جنس با هم متفاوت می باشد، به گونه ای که در هر نژادی، جنس نر دارای رشد بیشتر و در نتیجه وزن بیشتر می باشد و همچنین جنس ماده دارای مقدار وزن کمتری نسبت به نر می باشد. در نهایت در صورتی که تمامی شرایط رشد برای دام نر فراهم باشد، می تواند رشد و وزن بیشتری از میش داشته باشد. انتخاب گوسفندان نر برای مصارف قربانی و کشتار بیشتر صورت می گیرد، چرا که دارای وزن بیشتر و در نتیجه مقدار بازدهی گوشت بیشتر هستند. 

تاثیر محل پرورش روی وزن

جایگاه نگهداری و محیطی که دام در آن پرورش داده می شود بدون شک یکی از مهم ترین عوامل در تعیین وزن می باشد. بهداشت محیط محل نگهداری در کنار گرم بودن یا سرد بودن، تهویه مناسب، در دسترس بودن مواد مورد نیاز دام، وجود و عدم وجود حشرات موذی و بیماری زا، انجام حمام و … از جمله مواردی هستند که انجام یا عدم انجام آنها در محیط پرورش می تواند، تاثیرات مثبت و یا منفی بر رشد دام داشته باشد. در صورتی که محیطی بهداشتی و تمیز برای نگهداری دام مهیا کنید، بدون شک بیماری های کمتری  گریبان گیر آنها خواهد شد و در نتیجه زیان کمتری نیز ناشی از خطرات بیماری ها به شما وارد می شود. 

تغذیه معمولی یا پروار بندی

برخی از دامداران با خرید بره زنده نسبت به پرورش آن اقدام می کنند، تا در نهایت با افزایش میزان وزن بره زنده، موفق شوند سود خوبی از این پرورش به دست بیاورند. در همین رابطه این بره ها در فرآیند پروار بندی قرار می گیرند تا در بازه زمانی کوتاه تری میزان رشد بیشتری را تجربه کنند. تغذیه دوران پروار بندی با تغذیه معمولی گوسفندان بسیار متفاوت است. چرا که در دوره پروار بندی تمامی ویتامین ها و مواد مورد نیاز دام که برای رشد سریع آن لازم است، در اختیار دام قرار می گیرد. بنابراین پروار بودن یا تغذیه معمولی نیز می تواند عامل مهمی در میزان وزن باشد. گوسفند هایی که برای پروار انتخاب می شوند همواره دارای جثه بزرگ تری نسبت به سایر دام ها هستند و در نتیجه وزن بیشتری نیز خواهند داشت. در مواردی که گوسفند برای قربانی و ذبح در مراسمات استفاده می شود، قبل از فروش در دوره پروار قرار می گیرد. 

وزن گوسفنده زنده

تولید مثل و زایش

تولید مثل به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر مقدار وزن گوسفنده زنده شناخته می شود. شرکت دام در فرآیند تولید مثل و جفت گیری اعم از میش و قوچ می تواند بر اینکه جثه آن در حال رشد و یا در حال افت باشد، موثر باشد. با توجه به اینکه هر راس قوچ برای جفت گیری با چندین میش در نظر گرفته می شود، بنابراین مقدار انرژی زیادی از آن گرفته می شود و در نتیجه انجام این عمل، قوچ با افت وزن روبرو خواهد شد. از سوی دیگر جفت گیری میش و آبستن شدن و در ادامه نگهداری از بره به مدت چندین ماه و طی دوران شیردهی سبب می شود تا دام با افت میزان جثه همراه شود. 

بیماری 

انواع بیماری های دامی وجود دارد که مانع از رشد طبیعی دام ها می شود و می تواند مستقیما در تغذیه و رشد و در نتیجه وزن گوسفند زنده تاثیر گذار باشد. بنابراین باید موارد پیشگیری از ابتلای دام ها به انواع بیماری ها همواره مورد توجه باشد، تا دام دچار بیماری نشود. بیماری هایی همچون تب برفکی و انگل هایی که بر دستگاه گوارشی و … تاثیر دارند، می توانند مستقیما بر میزان تغذیه دام تاثیر گذار باشند و در نتیجه سبب کاهش وزن و لاغری دام شوند. استفاده مرتب از دارو های مورد نیاز و همچنین تزریق به موقع واکسن که قبلا آموزش تزریق در دام به صورت کامل ارائه شده است، می تواند تا حد زیادی از ابتلای دام به انواع بیماری جلوگیری نماید و در نتیجه زمینه کاهش وزن  بر اثر بیماری نیز از بین برود. 

زیست بوم

با توجه به اینکه تنوع زیست بوم و آب و هوا در ایران بالا می باشد، بنابراین انواع نژاد گوسفندان وجود دارد که متناسب با شرایط خاصی می توانند رشد داشته باشند. برای مثال گوسفندان افشاری، نژادی مختص مناطق سرد و کوهستانی هستند و نمی توانند در مناطق گرم و خشک با دمای بالا رشد و بازدهی قابل قبولی داشته باشند. همچنین دام هایی نظیر دام قشقایی نیز مختص مناطق گرم و خشک جنوبی هستند و نمی توانند در مناطق سرد، رشد قابل توجهی داشته باشند. بنابراین می توان گفت که میزان بازدهی دام ها می تواند بسیار متاثر از زیست بوم و نوع آب و هوا باشد. 

وزن متوسط گوسفند زنده ایران

انواع گوسفندان ایرانی وجود دارند که با ویژگی ها و خصوصیات مختلف در دسته های مختلف و نژاد های متنوعی تقسیم بندی شده اند. با توجه به اینکه جمعیت گوسفندان و همچنین میزان گسترش صنعت پرورش دام در ایران بسیار زیاد می باشد، تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور از محل ذبح و کشتار دام های ایرانی انجام می شود. بنابراین تمامی دام هایی که در مراکز عرضه دام زنده ارائه می شوند نیز از نژاد های ایرانی می باشند. در همین رابطه اطلاع از وزن گوسفنده زنده ایرانی از نژاد های مختلف، می تواند برای خریداران مورد توجه باشد، که در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم.

وزن بره زنده

میانگین وزن گوسفند افشاری

یکی از معروف ترین نژاد های گوشتی در ایران که بسیار مورد توجه نیز می باشد و اکثرا مراکز عرضه گوسفند زنده در تهران و کرج نسبت به خرید آن مشتاق هستند، دام افشاری می باشد. بازدهی لاشه گوسفندی در این نژاد نسبت به وزن به صورت زنده بسیار زیاد است و گوشتی با کیفیت و عاری از چربی اضافه خواهد داشت. وزن بره نر شش ماهه در این نژاد در بازه وزنی 35 الی 37 کیلوگرمی می باشد. برای جنس ماده نیز در 6 ماهگی در حدود 30 الی 32 کیلوگرم می باشد. گوسفندان نر بالغ افشاری دارای وزن متوسط 65 الی 68 کیلوگرم و همچنین دام های ماده یا همان میش ها در صورت بلوغ دارای وزن 52 الی 55 کیلوگرمی هستند. 

گوسفندان قزل افشار علاوه بر اینکه بنا به داشتن جثه بزرگ و بازدهی گوشتی بالا مورد توجه برای کشتار هستند. با داشتن خواصی همچون قدرت باروری و دو قلوزایی بالا در کنار، مقاوم بودن در برابر انواع بیماری ها، گزینه مناسبی نیز برای پروار بندی و پرورش جهت بره زایی می باشد. این دام می تواند از نظر اقتصادی برای دامداران بسیار مناسب باشد. 

وزن گوسفند سنجابی

گوسفندان سنجابی نیز که اکثرا در مرز های غربی و شهر هایی نظیر کرمانشاه مورد پرورش قرار می گیرند، در دسته گوسفندان گوشتی قرار می گیرند. این دام علاوه بر استعداد قابل توجه در وزن گیری و افزایش وزن، در زمینه تولید پشم نیز بسیار مورد توجه می باشد. وزن گوسفندان نر سنجاب کرمانشاه در 6 ماهگی در حدود 33 الی 35 و وزن جنس ماده در شش ماهگی نیز بین 30 الی 32 کیلوگرم می باشد. میانگین وزن دام سنجابی در جنس نر در هنگام بلوغ 55 الی 57 کیلوگرم و برای جنس ماده نیز 51 الی 53 کیلوگرم می باشد.

متوسط وزن نژاد کردی 

متوسط وزن گوسفند کردی از این حیث قابل اهمیت می باشد که جمعیت زیادی از گوسفندان ایرانی را این نژاد تشکیل می دهد. این دام در اکثر استان های غربی مورد پرورش قرار می گیرد و مراکز گوسفند فروشی در تهران و کرج نیز بخش قابل توجهی از خرید های خود را از این نژاد انجام می دهند. چرا که بازدهی لاشه گوسفندی در این نوع دام بسیار بالا می باشد و می تواند گوشت با کیفیت و قابل توجهی ارائه دهد. همچون سایر نژاد های معرفی شده در بالا، این دام نیز در دسته گوسفندان گوشتی قرار دارد. 

متوسط وزن بره شش ماهه نر کردی در حدود 31 الی 33 کیلوگرم و برای بره های ماده در این سن در حدود 28 الی 30 کیلوگرم می باشد. که این مقدار سبب شده است تا بره های این دام نیز برای ذبح و استفاده از گوشت مناسب باشند. وزن دام بالغ کردی در جنس نر در حدود 50 الی 55 کیلوگرم و برای جنس ماده نیز ما بین 43 الی 47 کیلوگرم می باشد. عزیزانی که قصد خرید پر بازده را دارند، می توانند این دام را در میان انتخاب های خود مد نظر داشته باشند.

وزن دام زنده امروز

وزن دام مغان 

دام دشت مغان که با نام گوسفند مغانی نیز شناخته می شود از بهترین نژاد های گوسفندان گوشتی ایران می باشد که می تواند در بازه زمانی کوتاهی، وزن بالایی را کسب کند. در صورت مهیا بودن شرایط و پروار بندی بره های این نژاد، می توان انتظار تولید بره هایی با وزن بالا را داشت. با توجه به وزن بالا و در نتیجه میزان بالای تولید گوشت در صورت ذبح، افراد زیادی خواهان خرید دام مغانی هستند. متوسط وزن گوسفند مغانی نر در شش ماهگی را می توان بین 30 الی 33 کیلوگرم و برای جنس ماده نیز در همین سن در حدود 27 الی 30 کیلوگرم در نظر گرفت. این مقدار برای گوسفندان بالغ نیز در جنس نر در حدود 60 الی 63 کیلوگرم و برای جنس ماده بالغ نیز 53 الی 55 کیلوگرم می باشد. 

وزن گوسفند سنگسری

گوسفندان سنگسری که در منطقه ای با همین نام پرورش داده می شوند، گوسفندانی کوچک جثه هستند که در عین کوچکی، می توانند وزن بالایی داشته باشند و در نتیجه در صورت ذبح، میزان گوشت خوبی ارائه دهند. 23 الی 25 کیلوگرم را می توان متوسط وزن جنس نر در این نژاد در سن 6 ماهگی دانست. همچنین این مقدار در این سن برای جنس ماده نیز در حدود 20 الی 22 کیلوگرم می باشد. این مقدار برای قوچ که به صورت بالغ می باشد در این نژاد در حدود 46 الی 48 و برای میش های ماده بالغ نیز در حدود 38 الی 42 کیلوگرم می باشد. 

وزن دام نژاد تالشی

دام های تالش که در منطقه ای با همین نام در مرز های شمالی و استان های شمالی پرورش داده می شوند، نسبت به گوسفندان معرفی شده دارای وزن کمتری هستند و در همین رابطه نیز در جهت تولید پشم و شیر و … بیشتر از آنها استفاده می شود. وزن گوسفندان نر در 6 ماهگی برای این نژاد در حدود 20 الی 22 کیلوگرم و برای جنس ماده در همین سن نیز 17 الی 20 کیلوگرم می باشد. وزن گوسفندان نر در هنگام بلوغ برای جنس نر در بین 45 الی 48 و برای جنس ماده نیز در هنگام بلوغ 42 الی 44 کیلوگرم می باشد.

ترازوی وزن گوسفند

متوسط وزن دام بختیاری

یکی از بهترین گوسفندان گوشتی ایران، بدون شک دام بختیاری می باشد که استعداد تولید گوشت زیاد را از همان دوران بره بودن داراست. وزن بره بختیاری در هنگام تولد در حدود 5 کیلوگرم می باشد و این میزان رشد در صورت مهیا بودن شرایط ادامه خواهد داشت. به طوری که گوسفندان در 6 ماهگی می توانند در حدود 42 کیلوگرم وزن داشته باشند و گوسفندان ماده نیز در همین سن تا حد 39 کیلوگرم وزن می گیرند. متوسط وزن گوسفنده زنده بختیاری برای جنس نر در هنگام بلوغ در حدود 65 کیلوگرم و برای جنس ماده نیز در حدود 55 کیلوگرم می باشد. 

وزن گوسفنده مهربان

یکی از نژاد های کمیاب گوسفندی در ایران که در دسته گوسفندان گوشتی نیز قرار می گیرد، دام مهربان است که با نام گوسفند نژاد مهربانی نیز شناخته می شود. این دام برای استفاده از گوشت با کیفیت و عاری از هر گونه چربی مورد کشتار قرار می گیرد. وزن گوسفند نر مهربان در شش ماهگی در حدود 30 الی 34 کیلوگرم و برای جنس ماده در همین سن نیز در حدود 25 الی 28 کیلوگرم می باشد. 65 الی 69 کیلوگرم را می توان میانگین وزنی برای دام مهربان در جنس نر در نظر داشت که این مقدار برای جنس ماده در حدود 55 الی 58 کیلوگرم می باشد.

متوسط وزن دام بر اساس نژاد

وزن گوسفندان فراهانی 

گوسفند فراهانی به نسبت سایر دام های گوشتی از وزن کمتری برخوردار می باشد و جثه کوچکتری نیز دارد. وزن گوسفند نر فراهانی در شش ماهگی در حدود 27 الی 30 کیلوگرم و برای جنس ماده در همین سن در حدود 25 الی 27 کیلوگرم می باشد. این مقدار برای جنس نر در هنگام بلوغ بین 56 الی 58 کیلوگرم و برای جنس ماده نیز 43 الی 45 کیلوگرم می باشد. 

میانگین وزن گوسفندان نائینی 

وزن تولد برای دام نائینی به عنوان یکی از گوسفندان ایرانی که بسیار برای کشتار مورد استفاده قرار می گیرد در حدود 4 کیلوگرم برای هر دو جنس نر و ماده می باشد. وزن 6 ماهگی برای گوسفندان نر در حدود 32 و برای جنس ماده در همین سن 28 کیلوگرم می باشد. در هنگام بلوغ نیز قوچ ها دارای وزن حدودی 45 کیلوگرم و میش ها نیز در همین سن در حدود 41 کیلوگرم وزن خواهند داشت. 

در این بخش متوسط وزن گوسفندان ایرانی در انواع و نژاد های مختلف خدمت شما عزیزان ارائه گردید. توجه داشته باشید که وزن های اعلام شده برای هر نژاد به صورت تقریبی بوده است و این وزن می تواند کمی بیشتر یا کمتر باشد. شرایط وزنی ارائه شده در صورت مهیا بودن شرایط و تغذیه سالم و رعایت موارد بهداشتی و نظافتی می باشد. 

متوسط وزن بره 

وزن بره زنده نیز همچون گوسفندان مورد اهمیت می باشد. چرا که بسیاری از افراد در میان انبوه انتخاب های موجود از میان گوشت های قرمز، تمایل به خرید و مصرف گوشت بره دارند. این نوع گوشت از خواص بسیار زیاد و طعم بسیار عالی برخوردار است و همواره بره های زیادی در وزن و سن مناسب جهت ذبح و کشتار انتخاب می شوند. خرید بره در جهت ذبح برای استفاده از گوشت خوشمزه آن صورت می گیرد و در مواردی، افرادی که نیاز به مقدار گوشت زیادی ندارند، این نوع دام را برای خرید انتخاب می کنند. گوشت بره علاوه بر خاصیت های زیادی که به نسبت گوشت گوساله زنده و … دارد، برای درمان بسیاری از بیماری ها و تامین مواد مورد نیاز بدن بسیار مناسب است، از این رو افزایش مقدار وزن و جثه آن در جهت مناسب بودن برای ذبح و استفاده از گوشت، مورد توجه دامداران می باشد. 

متوسط وزن بره 6 ماهه

بره ها نیز همچون گوسفندان از نژاد های مختلفی می باشند و در نتیجه با توجه به شرایط موجود که برای انواع گوسفند ذکر شد، می توانند وزن های مختلفی را داشته باشند. وزن بره زنده شش ماهه می تواند بر اساس نژاد، تغذیه از شیر میش و یا علوفه، محیط نگهداری، بیماری و … متغیر باشد. جهت خرید هر نوع بره از نژاد های مختلف با وزن مناسب برای کشتار و استفاده از گوشت می توانید با شماره های داخل سایت در تماس باشید تا دام مورد نظر خود را با قیمت و وزن مناسب در سریعترین زمان ممکن سفارش دهید.

متوسط وزن بره زنده

میزان بازدهی وزن گوسفند برای گوشت دهی

میزان بازدهی وزن گوسفنده زنده در تولید گوشت خالص بستگی به نژاد گوسفند دارد. بدون شک گوسفندانی که از نژاد گوشتی باشند، مقدار گوشت بیشتری نسبت به سایر نژاد ها ارائه خواهند داد. گوسفندان پشمی و شیری در زمینه تولید پشم و شیر فعال هستند و نمی توانند بازدهی گوشتی خوبی در هنگام کشتار داشته باشند. این در حالیست که نژاد های خاصی همچون افشاری، سنگسری، مغانی و … می توانند مقدار گوشت قابل توجهی ارائه دهند. به صورت کلی می توان گفت که میزان بازدهی لاشه گوسفندان گوشتی، در حدود 50 الی 60 درصد می باشد، یعنی شما می توانید نصف و یا بیشتر از وزن خالص گوسفند زنده را گوشت دریافت کنید.

از آنجایی که اکثر قسمت های گوسفند قابل استفاده می باشد و حتی خواص زیادی در این قسمت ها وجود دارد، می توانید از درصد باقی مانده نیز نهایت استفاده را بکنید. علاوه بر این میزان بازدهی گوشت، می توانید از قسمت هایی همچون کله پاچه، روده، جگر، قلوه، سیرابی و … استفاده کنید. پوست این حیوان نیز قابل فروش و قابل استفاده در مصارف مختلف می باشد، بنابراین به صورت کلی مقدار کمی از اعضای این جاندار غیر قابل استفاده می باشد.

وزن لاشه گوسفندی 

متوسط وزن لاشه گوسفندی کاملا مرتبط با میزان وزن گوسفند زنده می باشد. اگر مقدار وزن بالا باشد و گوسفند از نژاد گوشتی باشد، در صورت ذبح و کشتار، وزن لاشه گوسفندی که شامل گوشت و … می باشد نیز بالا خواهد بود. در صورتی که شما از نژاد های غیر گوشتی اقدام به خرید دام زنده کنید، وزن لاشه در هنگام ذبح پایین تر خواهد بود و در نتیجه میزان گوشت کمتری را می توانید از لاشه به دست بیاورید.

متوسط وزن گوسفند زنده در نژاد های مختلف در این بخش به صورت کلی مورد بررسی قرار گرفت، تا بتوانید با انتخاب نژادی درست، میزان گوشت خوبی به دست بیاورید. مجموعه سون شیپ انواع دام زنده در وزن های مختلف و نژاد های گوشتی مرغوب را در اختیار دارد تا سفارشات شما در هر وزن و هر نژادی به صورت کامل در دسترس باشد و بتوانید دام مورد نظر خود را در سریعترین زمان ممکن در اختیار داشته باشید.

 

نوشتهٔ پیشین
روش تشخیص دام زنده سالم
نوشتهٔ بعدی
بهترین زمان برای خرید گوسفند و بره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست

شماره تماس مرکز عرضه

جهت خرید گوسفند می توانید از هر ناحیه ای که هستید با ما تماس بگیرید.